maanantai 27. elokuuta 2012

Syyssiivousta...

Meidän ei ole miehen kanssa tarkoitus olla pessimistejä... Mutta syyssiivousta tehtiin meillä jo eilen sunnuntaina. Ehkä osaksi siksikin, että tulevat viikonloput tulevat todennäköisesti menemään muualla, ja nyt oli aikaa keskittyä tällaiseen.

Imuroitiin, luututtiin ja nautittiin edellisenä viikonloppuna pestyjen mattojen puhtaasta tuoksusta lattialla. Oltiin jopa niin ahkeria, että käytiin vielä loputkin matot pesemässä alkuillasta auringon paisteessa. Ei tuntunut kovin syksyiseltä, mutta osa koivunlehdistä on jo keltaisia. 



Vielä olisi ikkunoiden pesu edessä... Ja joskus parvekkeen raivaaminen talvikuntoon. Sitten voikin hiukan haikein mielin jäädä odottamaan syksyn tuloa :)

lauantai 25. elokuuta 2012

Karjalainen päivä

Viikonloppu ja vapaata; tämä päivä vietettiinkin rennosti ruokaa laittaen. Aamusta herkuteltiin itsetehdyillä vohveleilla ja aloitettiin sen jälkeen jo päivällisen valmistelut. Päivän tavoitteena oli tehdä karjalanpiirakoita, joita varten keiteltiin aamulla riisipuuro valmiiksi. Välillä käytiin kaupoilla hakemassa karjalanpaistilihaa lisää, kun jääkaapissa nököttänyt yksi paketti tuntui vähältä.

Kaupan jälkeen laitettiin karjalanpaisti uuniin ja muutaman tunnin jälkeen aloitettiin operaatio karjalanpiirakat. Ja nam, kun lopputuloksesta lopulta nautittiin :)

 

tiistai 21. elokuuta 2012

Homemade bagels...

Tänään meillä herkuteltiin kotitekoisilla bageleilla. Ollaan muutaman kerran maistettu Arnoldsin bageleita ja koetettiin tällä kertaa itse.

Taikinaohje on Valion sivuilta, ja toimi oikein hyvin. Bageleiden teko oli yllättävän helppoa, sillä taikina valmistui ihan samaan tapaan kuin perussämpylätaikinakin. Kohottamisen jälkeen taikinasta muotoiltiin hiukan lättäniä pullia, joiden keskelle tehtiin reikä. Bageleita keitettiin minuutti puoleltaan siirappisessa vedessä ja paistettiin tämän jälkeen uunissa. Myö kuorrutettiin bagelit pellavansiemenissä ennen uuniin laittamista. 

Hiukan jäähtyneiden bageleiden väliin laitettiin:
- valkosipulituorejuustoa
- lehtisalaattia
- tomaattiviipaleita
-paprikasiivuja
-sipulia
- kinkkua/meetvurstia
- loraus valkosipuli-salaattikastiketta


 Huomaa, että miehen kanssa tykätään valkosipulista :) Mutta tosiaan bageiden teko oli yllättävän helppoa. Näitä tehdään toistekin!

maanantai 20. elokuuta 2012

Puistossa

Matonpesu-urakan tiimellyksessä ja pestyjen mattojen kuivaessa hiukan rannalla, lähdimme miehen kanssa keskustaan muutamalle asialle. Vaikka ilmat tuntuvat paikoin syksyisiltä ja koivuistakin alkaa paljastaa keltaiset lehtensä, on kesääkin kai vielä jäljellä. Kaupunkikeskustan puistikko esitteli nimittäin vielä rehevyyttään pienen sadekuuron jäljiltä.





sunnuntai 19. elokuuta 2012

Mattopyykillä

Lauantaina ehdittiin (ja jaksettiin) vihdoin viimein mattopyykille, ja reilut puolet olisi nyt matoista pesty. Kun vain saisi ne vielä jotenkin kuivaksi. Eiliseksi lupasi vain pientä sadetta, mutta kaatosadehan siitä tuli ja mankelilla kuivatut matot olivat iltaan mennessä litimärkiä :)


Mutta mutta... siitä itse pesu-urakasta. Mattojen pesu oli yllättävän helppoa, vaikka luulimme sitä vaikeammaksikin urakaksi kaupungissa. Joensuun keskustassa on nimittäin todella hyvä maapesupaikka. Pesupaikkoja löytyy kuudelle kapeammalle matolle ja kahdelle leveämmälle. Pesualtaille tulee vesi ja mattojen kuuraaminen onnistuu altaiden päälle asennettavien puisten tasojen päällä. Lisäksi matoista saa enimmät vedet pesun jälkeen mankelilla. Ja jos teräsaltaat eivät vetoa niin vierestä löytyy vielä perinteinen mattolaiturikin mattojen pesuun :)


Aurinkoisessa säässä mattojen pesu oli vieläpä oikein rentouttavaa puuhaa. Meidän perhe suosittelee!


 

tiistai 7. elokuuta 2012

Välivaihetta

Viikonlopusta ollaan toivuttu ja makuuhuoneen projekti etenee suunnitellusti. Ollaan jopa nukuttu jo yksi yö uudessä sängyssä :) 

Viime viikolla hankitty parvisänky on tosiaan nyt maalattu kaksi kertaa kiiltävällä valkoisella huonekalumaalilla ja alkaa näyttämään hyvälle. Sänky on raivautunut tulevalle paikalleen ja huonetta on muutenkin järjestelty uudelleen. Vanha työpöytä on isohko parven alle kuten kuvasta huomaa, mutta käy siihen asti kun parempi ratkaisu keksitään. Eilen laitettiin tuo teksti sängyn kylkeen. Käy tosi hyvin :)



Kisut ovat luonnollisesti innoissaan muutoksesta ja tänäänkin kotiin tullessa köllöttelivät molemmat uudella sängyllä :) Ja kuten kuvasta huomaa, hankittiin 120cm leveä patja tuohon parvisängylle. 40cm jäi parven leveydestä tyhjäksi, mutta tehtiin siihen tuollainen  käytävä laminaatista. Laminaatti hankittiin paikalliselta kierrätystorista; 5e laatikko. On ihan erilaista mennä ylös tikkaita, kun voi laskea jalkansa kovalle alustalle pehmeän patjan sijaan :)


lauantai 4. elokuuta 2012

Kaikki on vinksin vonksin....

...tai ainakin heikun keikun. Näin siinä käy, kun saa inspiraation! Ei taida löytyä sellaista asiaa, jota ei omien kisujensa eteen tekisi. Nimittäin tällä kertaa henkilökuntakin muuttaa puuhun asumaan :D


Tämän ns. inspiraation seurauksena hankittiin muka edullisesti suuri parvisänky ratkaisemaan kotimme tila-ahtautta ja työskentelytilojen puutetta. Tämä on vain tälläinen aikuisten malli ;) Parvisänky bongattiin tori.fi -palvelun kautta, ja kotiutuikin meille jo samana iltana. Mikään uuden uutukainen malli ei suinkaan ole kyseessä vaan (suoraan sanoen) maalausta tarvitseva rumilus. Mutta sehän on juuri sopiva yksilö meidän tarpeisiin. 

Miehen kanssa ollaan nyt maalaa sutaistu parvisänky taitojemme mukaan kahteen kertaan koottuna. Maalausjäljestähän olisi tullut varmaankin parempi, jos parven olisi malttanut maalata osina. Mutta minnekän sellaisen määrän osia virittelet kaupunki kaksiossa kuivamaan... :/ Mutta lopputulos on valumineen kuitenkin alkuperäistä parempi. 


Eilen maalattiin sänky toiseen kertaan, ja nyt ollaan sopivasti pakosalla miehen vanhempien luona. Sänky kuivanee sunnuntaihin mennessä kunnolla, jonka jälkeen huoneessa olevaa kaaosta pääsee taas hallitsemaan. Tuntuu, että koko kämppä on vinksin vonksin, kun tavarat ovat evakossa ties missä. 

Nyt kun keksisi vielä, miten hyödyntäisi kokonaan tuon parven alle jäävän tilan työtasoiksi. Periaatteessahan sinne sopisi yksi parin metrin työtaso, ja sivuun vielä metri. Tarkoituksena olisi saada ainakin miehen työpiste sinne, mahdollisesti minun ja vielä ompelukoneen paikkakin.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Neulatyyny kupissa

Kahvikuppeihin tehtyjä neulatyynyjä on näkynyt blogeissa jo pidemmän aikaa, ja pitihän sellainen itsekin saada... Miksei oma työpöytä voisi näyttää inspiroivalta? :) Kuvan kahvikuppi on löytö kirpputorilta. Oikeastaan lautanen ja kuppi ovat eri paria, mutta tässä yhteydessä mielestäni aivan sopivat toisilleen. Aivan ihanat hiukan kuluneine kuvioineen. 

Tämä neulatyyny on helppo valmistaa; ohjeet löytää esimerkiksi täältä Suuren Käsityön sivuilta. Ohjeesta poiketen laitoin vielä kupin sisäreunoille jotakin super-liimaa ennen kangaspallon painamista kuppiin, jotta pallon ylösponnahtamista ei tarvitsisi käytössä pelätä. Myös asetin voisi liimata kahvikupin pohjaan, jos haluaisi tästä setistä tukevamman. 

Neulatyynyä esittelemässä mieheltä saamani kettu-pehmolelu, joka on kesälomamatkan löyty Koskelan Keramiikasta Ähtäristä. Pehmolelu on Teddykompanieet i Båstad AB valmistama ja laadultaan mielestäni ihana. Minulla on eräs toinenkin yrityksen pehmolelu ja tuo pintamateriaali on valloittavan pehmeä.