tiistai 22. tammikuuta 2013

Uusia tuulia - tiskirätit virkaten

Minua on pitkään harmittanut se, että en osaa virkata enkä ole saanut aikaiseksi opetalla koko taitoa. Neulomisesta kyllä tykkään, mutta virkkaus on aina ollut jotakin ihan kamalaa siihen verrattuna. Hirmu hyviä muistoja ei kouluajoiltakaan siitä ole.

Noh. Päätin ottaa härkää sarvista ja eräänlaisena uudenvuodenlupauksena päätin tänä vuonna antaa itselleni mahdollisuuden opetella tämä mystinen taito... 

Ilmoittauduin virkkauskurssille kansalaisopiston kautta. Kurssiin kuuluu kolme tapaamista viikon välein ja tavoitteena on opetella perussilmukat ja muun muassa isoäidinneliön tekeminen.


Kerran olemme tavanneet ja perussilmukat olemme katsoneet läpi. Ja ei ne nyt ihan niin kamalilta vaikuttaneet. Harjoittelin viikonloppuna virkkausta ja oman käsialan hakemista tiskirättien muodossa. Muutamaan otteeseen jouduin tekeleitä purkamaan, mutta välttänevät tässä vaiheessa. 


Käsiala muodostuu sitten ajan kanssa omaksi toivottavasti ja nuo reunatkin hakevat vielä paikkaansa. Niin nopeasti lähtivät kuristumaan kapeammiksi :/

Kisulle olisivat kuitenkin kelvanneet hiirileikkeihin :)
 Nyt jatkamaan harjoituksia!

2 kommenttia:

  1. Siitä se lähtee. Minä aina kesällä innostun virkkaamaan =) Suloinen apulainen sulla on!

    VastaaPoista
  2. Apulainen onkin tässä hommassa parasta :) Pittää miunkin koittaa kevättä kohti innostua tästä virkkaamisesta... Tavoitteena olisi joskus matto väkertää, kunhan perusjutut olisi hanskassa.

    VastaaPoista