lauantai 29. syyskuuta 2012

Villaa ylle

Kesäisin neulomisinto tahtoo hiukan laantua, mutta onneksi syksyn hämärtyvät illat herättävät innon jälleen uudelleen. Neulominen on minulle rentouttavaa puuhaa ja on ihana saada omin käsin jotakin valmiiksi.

Neulojana olen hiukan kärsimätön enkä tykkää tehdä pitkiä projekteja ja turhan usein sorrun hyvin perinteisiin ja simppeleihin ohjeisiin, jotta saa nopealla valmista. Enimmäkseen neulon sukkia, lapasia, huiveja ynnä muita asusteita. Asusteita annan perinteisesti myös joululahjaksi, sillä meillä maalla villasukkia tarvitaan pitkin vuotta kumppareiden kanssa. 

Tänä vuonna olen aloittanut neulomiset jälleen kerran uudella innolla ja syksyn tavoitteena onkin tehdä myös muitakin kuin niitä perinteisiä malleja. Vaikka tämä tarkoittaisikin ettei ihan niin nopeaan valmista tule... Muutoksen aloitin pitsisukilla, jonka malli on loppujen lopuksi kuitenkin hyvin perinteinen. Tämä edustaa silti minulle jo pientä muutosta toiseen suuntaan :)

Kuvailin hiukan inspiraatiokuvia muutaman viikon takaiselta puolukkaretkeltä. Tämä sukkien malli on hyvin simppeli loppujen lopuksi tehdä, vaikka näyttääkin aluksi vaikeammalta. Muutaman kierroksen jälkeen malli jää mieleen ja sukkien neulominen onkin vaivatonta ja helppoa :)Nämä sukat päätynevät ihan omaan jalkaan, sillä joululahjasukkia ei blogin puolella ennen jouluaattoa voi näyttää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti