sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Viikonlopun herkkuja

Eilen oli siivouspäivä ja samalla päätin kokeilla yhtä viikolla bongaamaani leipäohjetta, sillä aikaa oli kerrankin siivouksen lomassa kohotella taikinaa oikein urakalla. Haaveena oli pehmeä ja kuohkea maalaisleipä. Vähän sellainen, mitä voi ostaa automarketeista juuri valmiiksi paistettuina.

 Ohje on Kalastajan Vaimolta täältä. Kohotin taikinaa ohjeen mukaan aluksi kaksi tuntia vaivaamisen jälkeen ja ennen paistoa vielä reippaan puolen tunnin verran. Sekoitin kuivahiivan jauhojen joukkkoon ja kaadoin nesteistä veden hiukan yli kädenlämpöisenä joukkoon. Kohosi oikein hyvin, eikä kaksi leipää meinannut sopia samalle pellille. Kannattaa ehkä suosiolla laittaa leivät eri pelleilleen.

Mutta mikä tärkeitä: saatiin tuolla ohjeella oikein hyvää ja ilmavaa leipää. Taisi ensimmäinen puolikas mennä ihan vain maistellessa margariinin kanssa :D


Mutta nyt aamupalalle. Tämän päivän ohjelma onkin vielä avoinna. Vettä tuolla ulkona ainakin sataa, niin tuskin mikään ulkoilupäivä on tulossa ellei iltapäivällä selkeydy. Onkin viimeinen yhteinen lomapäivä miehen kans. Miehellä jatkuu nimittäin huomenna työt, ja miulla puolestaan keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti