tiistai 31. heinäkuuta 2012

Hiekkaa varpaissa

Kalajoella vietettiin viime viikolla kaksi yötä telttaillen. Telttailun lumassa ehdittiin käydä hiekkarannoilla useampaankin kertaan. Lisäksi koetettiin rohkeuttamme ja uitiin meressä. Vilukissoina melkoinen saavutus meille :)

Saavuttiin tosiaan Kalajoelle iltasella ja teltan pystyttämisen sekä huoltotilojen katsastamisen jälkeen käytiin hetki rannalla ihailemassa. Sää oli pilvinen, mutta aikaisemmin päivällä pieksonut sade oli jo loppumassa. Huikeat oli maisematkin, kun taivaanranta alkoi vaaleta hiljalleen. 
Seuraavaan aamuun herättiin aikanaan ja aamupuuron voimalla kömmittiin rannalle uudemman kerran. Edellisen päivän sade ja pilvet oli historiaa, sillä tilalle oli ilmaantunut pilvetön taivas auringon paisteineen. Voi sitä tunnetta herätä teltassa, auringon paistaessa jo aamuvarhaisella täydeltä teholtaan. Ja aurinko tosiaan hymyili meille koko päivän.
 Alunperin tarkoituksena oli olla vain yksi yö Kalajoella ja suunnata seuraavaksi yöksi jo lähemmäs kotia. Kun sää oli kuitenkin niin mahtava, tuntui sääliltä ajella kotia parhaan auringonpaisteen aikana. Etenkin, kun mahdollista oli yö vielä Kalajoella viettää. Niinpä marssittiin vielä maksamaan yksi yö ja ilta vietettiin rauhassa rannalla.

Reissun paras kohde tulee kuitenkin tässä, sillä Kalajoelle suuntaavien kannattaa pitää mielessään myös Antiikki Makasiini kirppis. Aivan huikea paikka, sillä tarjolla on kaikkea vanhaa ihanaa. Jos autossa (tai kotona) olisi ollut yhtään enemmän tilaa tai ylimääräistä rahaa taskussa, olisin voinut vaikka ottaa mukaan muutaman ihastuttavan huonekalun. Hintatasokin oli mielestäni kohtuullinen, paikoin jopa edullinen "tavallisten" kirpputorien antiikkien hintatasoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti