maanantai 8. lokakuuta 2012

Kettukarkkien rapinaa

Väsäsin tässä taannoin kokeeksi pussukan vanhasta kaupan muovipussista.  Muovien käsittelyä tutkiessani törmäsin Pihlaja-karkkien käärepapereista tehtyyn läppärilaukkuun... ja eihän sitä ajatusta saanut pois enää mielestä.  Oi voi.

 Mielitekoon oli vain yksi lääke, nimittäin kaksi pussia Pihlaja-karkkea ja ripaus luovaa mieltä.  Täältä Lilla Wanillan sivuilta löytyy alkuperäinen idea läppärilaukkuun ja täältä Madam BC:n blogista puolestaan idea siihen, kuinka käsittelin karkkipaperit.

Aivan ihana tästä tuli. Madam B.C:n ohjeesta poiketen en ommellut karkkipapereita vuorikankaaseen kiinni vaan luotin niiden pysymiseen kontaktimuovin avulla. Hyvin ne pysyivätkin siihen saakka, kunnes läppärilaukku piti saumojen ompelemisen jälkeen kääntää ympäri. Kääntäessä muutamat karkkipaperit heittivät muovin ja kankaan välissä kuperkeikkaa... mutta sain ne varovasti onneksi korjattua ja paineltua takaisin kiinni kontaktimuoviin. Ensi kerralla ompelen jokaisen lappusen kyllä suosiolla kiinni, sillä meinasi jäädä muutama sydämenlyönti väliin :)

Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen. Miusta nuo kettukäärepaperit on jotenkin niin valloittavia :)
 Tässäpä voinyt ylpeänä läppäriä kantaa :) Ainut miinus on tuo muovinen ulkopinta, jonka liukkaus ei välttämättä ole paras valinta läppärin kantamiseen. Mutta pittää olla varovainen eikä pudotella...

P.S Oli muuten makea projekti... hävisi karkit nopeaan. Enemmän jos näitä tekisi, pitäisi lenkkien määrää roimasti lisätä! :D

6 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän hieno! Itse en taida tuollaista osata tehdä, mutta upea on! :)

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Onneksi oli hiukan tuuriakin tässä mukana. Miullakin tämä ompelu"harrastus" aika lapsenkengissä vielä. Mutta omaan käyttöön ihan riittää.

  VastaaPoista
 3. Upea, tuo kettukarkin kääre on itsessään herkku. Voisin aloittaa samankaltaisen projektin, mutta saattaa jäädä karkkien syömiseen. Mutta ei haittaa, olenhan silloin jo melkein puolivälissä:)

  VastaaPoista
 4. Syöminen on kyl osa tätä iloa :) Kahdesta pussista riitti herkkuja moneksi päiväksi.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että sait korjattua tilanteen vaikket papereita ommellutkaan :) Jes, hyvä lopputulos tuli! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana! Eksyin blogiin googlen kautta läppärilaukun-ohjeita etsiessäni. Vaikka karkkipaperilaukku ei etsimääni tarkoitukseen soveltunutkaan, alkoi heti päässä rullata ideat, joissa tätä voisi hyödyntää. Ja mieli alkoi tehdä kettukarkkeja... :)

  VastaaPoista