keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Pussukka muovipussista

Illan hämyssä kädet syyhysivät jotakin tekemistä eikä neulominenkaan jaksanut innostaa. Mikä siis avuksi?
Tampereella vastoittain käydessäni näin eräässä liikkeessä ihania karkkipapereista tehtyä pussukoita ja päätin nyt kokeilla, miten meidän ompelukone taipuu tällaisiin töihin. Muovin käsittely ei ollut entuudestaan tuttua ja ohjetta pitikin katsella muilta bloggaajilta.

Löysin hyvän ohjeen, johon materiaalitkin löytyivät suoraan kaapista. Useissa ohjeissa käytettiin kristallimuovia, mutta tässä se korvattiin kontaktimuovilla :) Karkkipapereitakaan ei meillä tähän hätään ollut, joten kaivelin siivouskaapista soman ostoksien yhteydessä saadun muovipussin ja leikkelin sen sopivan kokoiseksi. Kontaktimuovin avulla kiinnitin muovipussin palat puuvillakankaaseen ja tämän jälkeen kankaan työstäminen jatkuikin ihan normaaliin tapaan. Linkittämästäni ohjeesta löytyy hyvät, perusteelliset ohjeet, jos joku muukin tästä innostuu! :)

Tällainen lopputulos syntyi tällä kertaa. Olen hypertyytyväinen tähän, sillä tavoitteena oli vain kokeilla, miten tuo meidän oma ompelukone käyttäytyisi muovin kanssa. Vetoketjun asettelu ei mennyt aivan täydellisesti, mutta ei vaikuta käyttöön ja tekemällä toivottavasti oppii. Muutenkin on tämä ompeluinnostus vasta aluillaan :)


Itse himoitsen eniten Pihlaja-karkkien käärepapereita. Pitää varmaan huomenna käydä pussi ostamassa... :P

1 kommentti:

  1. Tulipa kyllä kiva! :) Kontaktimuovi on kyllä aivan hyvä, vaikka ois kyllä kiva joskus kokeilla tuota kristallimuoviakin et kuinka parempi ja kestävämpi se sitten olisikaan..:)

    VastaaPoista